przepis na tarte jest taki :) CIASTO 150g maki pszennej razowej 70g maki pszennej 500 2 zoltka 40g cukru trzcinowego szczypta soli SRODEK miska malin 4 bialka szczypta soli
Maslo utrzec razem z cukrem. Dodac zoltka, make i sol - miksowac, az do polaczenia skladnikow. Zagniesc ciasto i uformowac kule. Wlozyc do zamrazalnika na ok10 minut. Forme na tarte wylozyc papierem lub nasmarowac tluszczem + bulka tarta ( ja tak zrobilam ). Wylozyc na nia ciasto i ponakluwac widelcem. Wstawic do piekarnika na 10minut (150stopni) W tym czasie bialka razem z sola ubic na sztywna piane. Po uplywie 10minut wyjac ciasto, wylozyc na nie piane z bialek, ulozyc maliny i spowrotem wlozyc do piekarnika, tym razem na ok50min (160stopni, termoobieg). Ostudzona tarte posypac cukrem pudrem.
Zważając na okoliczności, to chyba najlepsza rzecz, jaką można dziś powiedzieć ;)
OdpowiedzUsuńCo za owsianka <3
W słoiku po nutelli to idealna owsianka na początek roku szkolnego. Kop pozytywnej energii ;)
OdpowiedzUsuńJaki słodki słoiczek ;).
OdpowiedzUsuńnie dosc, ze budyniowa to jeszcze w sloiczku! pycha <3
OdpowiedzUsuńZa budyniowymi czeko smakami przepadam :)
OdpowiedzUsuńwow ,owsianka nie dość ,ze w słoiczku po nutelli to jeszcze z ciastem czekoladowym ,pysznie ,ale strasznie słodko ;)
OdpowiedzUsuńE tam, wcale nie strasznie, tylko się tak wydaje ;)
UsuńMNIAM <3
OdpowiedzUsuńz takim śniadaniem Twój dzień na pewno będzie miły<3
OdpowiedzUsuńale bym zjadła *_* mniam!
OdpowiedzUsuńZ nutellą, mniam!;)
OdpowiedzUsuńNazwę twoje śniadanie: słoiczkową rozpustą ^^ Porywam !
OdpowiedzUsuńMega słodko, mega pysznie.. idealne rozpoczęcie dnia :)
OdpowiedzUsuńprzepis na tarte jest taki :)
OdpowiedzUsuńCIASTO
150g maki pszennej razowej
70g maki pszennej 500
2 zoltka
40g cukru trzcinowego
szczypta soli
SRODEK
miska malin
4 bialka
szczypta soli
Maslo utrzec razem z cukrem. Dodac zoltka, make i sol - miksowac, az do polaczenia skladnikow. Zagniesc ciasto i uformowac kule. Wlozyc do zamrazalnika na ok10 minut.
Forme na tarte wylozyc papierem lub nasmarowac tluszczem + bulka tarta ( ja tak zrobilam ). Wylozyc na nia ciasto i ponakluwac widelcem. Wstawic do piekarnika na 10minut (150stopni)
W tym czasie bialka razem z sola ubic na sztywna piane.
Po uplywie 10minut wyjac ciasto, wylozyc na nie piane z bialek, ulozyc maliny i spowrotem wlozyc do piekarnika, tym razem na ok50min (160stopni, termoobieg).
Ostudzona tarte posypac cukrem pudrem.
Pysznie śniadanie sobie zaserwowałaś na rozpoczęcie ;)
OdpowiedzUsuń